Det er vigtigt, at du slutter fred med din ængstelige hjerne. Når angsten er på spil, handler det meget om kamp og om at overvinde den – vi er nærmest i krig med os selv. Men min erfaring er, at du kommer længst i dit arbejde med angst, når du lærer at se angsten som din ven og ikke som din fjende. Da angsten forhindrede mig i at leve det liv, jeg ønskede, der så jeg den absolut ikke som min ven. Det er helt sikkert!angst
Men i dag siger jeg altid, at angsten var en gave pakket ind i sandpapir. Sådan ser jeg den virkelig den dag i dag. Men det har altså også været en forandringsproces, der åbnede mine øjne, så jeg kunne se netop det. Det kommer ikke af sig selv.
angstMen det er vigtigt at slutte fred med sin ængstelige hjerne, da den ellers kun vil begrænse dig og holde dine drømme nede. Angsten kan blive et tegn på, at du skal handle.angstDet er det, jeg bruger den til i dag. Som et kompas. Jeg er f.eks. stoppet i et job, da angsten lige så stille dukkede op. Der vidste jeg, det her er ikke godt for mig. Og det var altså en rigtig god beslutning – en svær beslutning, men meget nødvendig! Læs også: Den hyppigste årsag til du får angst
angstængstelig hjerneangstNår angsten kommer, så har du også for længst ignoreret både dine tanker og din intuition (det der også kan kaldes mavefornemmelse).
angstDu skal simpelthen have fat i, hvorfor har du en ængstelig hjerne? Hvad er du bange for? Hvad frygter du? Hvad er angsten et tegn på i dit liv?
angst

Hvad fortæller din ængstelige hjerne dig?

angst

Hvilke tanker begrænser dig?
angstFå det skrevet ned, så står det der lige foran dig – så bliver du tvunget til at forholde dig til det.
angstDer er ingen mennesker, der ikke oplever angst på et tidspunkt i deres liv. Frygten vil jo aldrig forsvinde.
angstDu vil måske endda opleve mere frygt, jo tættere du kommer på at leve dit livsformål fuldt ud. Her taler jeg selvfølgelig om den irrationelle frygt. Den du har lært dig selv at tænke – den er jo selvskabt og foregår oppe i dit hoved. Læs også: 4 angst triggers, der gør din angst værre
angst
ængstelig hjerne
angst
Besvar følgende spørgsmål og skriv dem ned i dit hæfte eller notesbog:
angst
 • Hvordan kan jeg udnytte min angst (det jeg frygter, er bange for) som motivation?
 • Hvordan er angsten min ven?
 • Hvad forsøger angsten at fortælle mig?
  angst

Fokusér på dine tanker:angst

 • Hvad er jeg egentlig så bange for?
 • Hvad er det værste der egentlig kan ske?
 • Hvordan kan jeg bruge min angst (det jeg frygter, er bange for) positivt og gøre det jeg virkelig gerne vil (brænder for), selv om jeg er ekstrem bange?angst

Fokusér på din intuition (din mavefornemmelse):
angst

 • Hvad fortæller du mig?
 • Hvad er dit budskab til mig lige her og nu?
 • Du er meget velkommen til at kommentere indlægget her og komme med et forslag, hvis du selv har oplevet noget, der virker rigtig godt i forhold til tanker og angst.
angst
Da jeg gik ned med stress og fik voldsomme angstanfald tilbage i 2010, der stoppede jeg med at leve. Jeg havde det så dårligt, at jeg ikke en gang kunne være i min egen krop. Min ængstelige hjerne fandt hele tiden på noget, jeg kunne være bange for.
angstEfter noget tid faldt jeg over en øvelse, som handlede om at beskrive mit livsformål og min vision for mit liv. Nu har jeg altid været en drømmer, så det her med at kunne drømme mig væk til et bedre og mere interessant liv – var lige mig. Læs også: Skab positive tanker, når din negative indre snak vil noget andet 
angstMåske er det også noget for dig?
angstangst

angstEn lille øvelse
angst

Skriv ned i et hæfte eller i en notesbog, hvordan du ser dit liv om 1, 5 og 10 år. Beskriv også dine følelser. Hvordan vil du have det? Du kan også beskrive dufte og oplevelser – sæt dine følelser i spil, så virker det her øvelse endnu bedre. Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk
angstSkriv også dine livsværdier ned. Hvad er det vigtigste for dig i dit liv? Er det f.eks. frihed (at blive fri af angsten), kærlighed (møde manden/kvinden i dit liv) eller fred (fred i sindet)?
angstBeskriv hvad det vil koste dig ikke at få opfyldt dit livsformål og visionen for dit liv?
angstOg også hvad det vil give dig, hvis du lever efter dit livsformål og din livsvision?

Heartmath mentor

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med idag Hjælp til angstAngst hvad kan man selv gøre?

angst meditation

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig mine 7 konkrete råd og værktøjer til at få angsten væk.

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDE MIG

angst