Spørg dig selv, om angsten er din ven eller fjende?
angstDa jeg gik ned med stress og fik voldsomme angstanfald tilbage i 2010, der stoppede jeg med at leve. Jeg havde det så dårligt, at jeg ikke en gang kunne være i min egen krop. Jeg så angsten som min fjende – på dette tidspunkt så jeg angsten, som en kamp jeg skulle vinde.
angstDet var virkelig ikke et liv, jeg ønskede!!
angst

Hvad er dit livsformål
angst

Efter noget tid faldt jeg over en øvelse, som handlede om at beskrive mit livsformål og min vision for mit liv. Nu har jeg altid været en drømmer, så det her med at kunne drømme mig væk til et bedre og mere interessant liv – var lige mig.
angstMåske er det også noget for dig?
angstSkriv ned i et hæfte eller i en notesbog, hvordan du ser dit liv om 1, 5 og 10 år. Beskriv også dine følelser. Hvordan vil du have det? Du kan også beskrive dufte og oplevelser – sæt dine følelser i spil, så virker det her øvelse endnu bedre.
angstSkriv også dine livsværdier ned. Hvad er det vigtigste for dig i dit liv? Er det f.eks. frihed (at blive fri af angsten), kærlighed (møde manden/kvinden i dit liv) eller fred (fred i sindet)?
angstBeskriv hvad det vil koste dig ikke at få opfyldt dit livsformål og visionen for dit liv?
angstOg også hvad det vil give dig, hvis du lever efter dit livsformål og din livsvision?
angstDu bliver virkelig nødt til at gå ind i dine følelser her – smerten og glæden.
angstJeg har selv brugt og bruger stadig denne øvelse. I LOVE IT!
angstDet er også vigtigt at lære at se angsten som din ven og ikke som din fjende. Da angsten forhindrede mig i at leve det liv, jeg ønskede, der så jeg den absolut ikke som min ven. Det er helt sikkert!
angstEr angsten din ven eller fjendeangst

Angsten var en gave
angst

Men i dag siger jeg altid, at angsten var en gave pakket ind i sandpapir. Sådan ser jeg den virkelig den dag i dag. Men det har altså også været en forandringsproces, der åbnede mine øjne, så jeg kunne se netop det. Det kommer ikke af sig selv.
angstMen det er vigtigt at slutte fred med sin angst, da den ellers kun vil begrænse dig og holde dine drømme nede. Angsten kan blive et tegn på, at du skal handle. Læs også: Den hyppigste årsag til du får angst
angst

Angsten er et kompas
angst

Det er det jeg bruger den til i dag. Som et kompas. Jeg er f.eks. stoppet i et job, da angsten lige så stille dukkede op. Der vidste jeg, det her er ikke godt for mig. Og det var altså en rigtig god beslutning – en svær beslutning, men meget nødvendig!
angstNår angsten kommer, så har du også for længst ignoreret både dine tanker og din intuition (det der også kan kaldes mavefornemmelse). Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk
angstDu skal simpelthen have fat i, hvorfor du er så bange? Hvad frygter du? Hvad er angsten et tegn på i dit liv?
angstHvor i dit liv er angsten din fjende?
angstHvilke tanker begrænser dig?
angstFå det skrevet ned, så står det der lige foran dig – så bliver du tvunget til at forholde dig til det.
angstDer er ingen mennesker, der ikke oplever angst på et tidspunkt i deres liv. Frygten vil jo aldrig forsvinde. Læs også: 4 angst triggers, der gør din angst værre
angstDu vil måske endda opleve mere frygt, jo tættere du kommer på at leve dit livsformål fuldt ud. Her taler jeg selvfølgelig om den irrationelle frygt. Den du har lært dig selv at tænke – den er jo selvskabt og foregår oppe på øverste etage i dit hoved.angst

Besvar følgende spørgsmål og skriv dem ned i dit hæfte eller notesbog:
angst

Hvordan kan jeg udnytte min angst (det jeg frygter, er bange for) som motivation?
Hvordan er angsten min ven?
Hvad forsøger angsten at fortælle mig?
angst

Fokusér på dine tanker:
angst

Hvad er jeg egentlig så bange for?
Hvad er det værste der egentlig kan ske?
Hvordan kan jeg bruge min angst (det jeg frygter, er bange for) positivt og gøre det jeg virkelig gerne vil (brænder for), selv om jeg er ekstrem bange?
angst

Fokusér på din intuition (din mavefornemmelse):
angst

Hvad fortæller du mig?
Hvad er dit budskab til mig lige her og nu?