Her er nogle af mine anbefalinger af selvhjælpsbøger, hvis du gerne vil arbejde med dig selv og dine tanker. Der er også nogle af bøgerne, der blot bidrager med en god basis viden om angst. Du kan låne mange af bøgerne på biblioteket ellers kan de engelske/amerikanske bøger også købes via Amazon.co.uk til billige penge.
Jeg kan ikke garantere, at alle bøger er noget for dig. Bøgerne kan inspirere og motivere på forskellige måder, så boglisten er til inspiration for dig, der ønsker at udvikle dig som menneske. Men én ting er sikkert, bøgerne vil tage dig med ud på en rejse, du ikke ønsker at komme hjem fra. Læs også: 20 gode råd til at falde hurtigt i søvn
Hvis du selv har nogle bøger, du kan anbefale. Så lad mig endelig høre fra dig nede i kommentarfeltet ❤

Selvhjælpsbøger med fokus på angst:

At overvinde bekymring og uro Af Helen Kennerly

At overvinde bekymring og uro fremlægger en række konkrete grunde til, at uro og bekymringstanker kan tage magten fra os og bogen anviser på en enkel, overskuelig og direkte anvendelig måde, hvordan man ved hjælp af forskellige kognitive metoder håndterer og overvinder hæmmende og ødelæggende følelser af uro og bekymring.

Slip bekymringerne Af Irene Henriette Oestrich

I bogen viser psykolog Irene Oestrich gennem konkrete øvelser og teknikker, hvordan man giver sine tanker et kritisk eftersyn, hvordan man stopper den negative selv-snak, og hvordan man kan skabe optimal trivsel i sit liv.

 

Angst Af Jes Gerlach & Esben Hougaard

Kort og klart beskriver bogen, hvad angst er, og hvordan den behandles. Men også, hvad man selv kan gøre, hvis man er angst eller er tæt på et menneske med angst.

 

Angst og angstbehandling Af Esben Hougaard

Bogen sammenfatter den foreliggende viden om angst og angsttilstande på en overskuelig måde. Der redegøres for angstens natur og årsager, for de forskellige angsttilstande og for egnede metoder til behandling af angst. Se også: Angst meditation

Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi – en vejledning for klienter og behandlere Af Esben Hougaard

Bogen byder på en grundig gennemgang af de kognitive behandlingsmetoder – metoder, som arbejder med at opspore, undersøge og bekæmpe de negative tankemønstre, der udløser og fastholder angsten. Bogen indeholder også konkrete eksempler, skemaer og træningsøvelser, som kan være en hjælp både for dem, der selv prøver at komme angsten til livs og for dem, der modtager kognitiv terapi for deres angstlidelse.

 

Særligt til børn og unge:

 

Gode tanker, Gode følelser Af Paul Stallard

Bogen gør rede for teorien bag kognitiv adfærdsterapi og vejleder i brugen af metoden i forbindelse med børn og unge med psykiske vanskeligheder. Bogen er samtidig et arbejdsmateriale med praktiske øvelser og arbejdsark (til fri kopiering), som kan anvendes fleksibelt i forhold til det enkelte barns særlige vanskeligheder, fx automatiske tanker eller ændring af uønsket adfærd.

 

Vejledning til Gode tanker, Gode følelser Af Paul Stallard

I denne vejledning til det meget roste træningsmateriale Gode Tanker – Gode følelser uddybes processerne i kognitiv adfærdsterapi med børn og unge, herunder temaerne at påbegynde kognitiv adfærdsterapi med børn, individuel caseformulering, sokratiske spørgsmål, hvordan man bedst inddrager forældrene.

 

Selvhjælpsbøger – Personlig udvikling:

 

Ubegrænset kraft (Unlimited Power) Af Anthony Robbins

Hvis du nogensinde har drømt om et bedre liv, er Ubegrænset kraft bogen, som viser dig hvordan du opnår den ekstraordinære livskvalitet du ønsker, og hvordan du udvikler dit personlige og dit professionelle liv.

Væk din indre gigant (Awaken The Giant Within) Af Anthony Robbins

Trin for trin beskrives hvordan ethvert menneske kan tage kontrol over eget liv ved at lære og bruge strategier og teknikker til at mestre følelser, fysik, forhold, økonomi og livet generelt.

Nuets kraft (The Power of Now) Af Eckhart Tolle

 

Bogen handler om hverken at leve i fortiden eller fremtiden – men i nuet. Hvis du vil ændre dit liv og bryde din negative vanetænkning er denne bog noget for dig.  Læs også: Den hyppigste årsag til du får angst

Coaching Af Sofia Manning

Bogen henvender sig således både til professionelle coaches og til alle andre, der er interesseret i coaching som et redskab til selvudvikling.

Hvad venter du egentlig på? Af Sofia Manning

Budskabet i Sofia Mannings nye bog er både opløftende og bestemt: Du kan vende din frygt og det, der holder dig tilbage, til fornyet, personlig styrke. Og du skal. For det er spild af liv, når vi lader os stoppe af vores egne, begrænsende tanker i stedet for at folde os fuldt ud som mennesker.

Personlig Karma Af Sofia Manning & Christian Stadil

Personlig karma – Det er aldrig for sent at blive den, du troede, du skulle være. I denne øser de ud af egne erfaringer, inspirationskilder og fortæller om beslutninger, som har haft betydning for deres liv. De fortæller om, hvordan de har fundet deres passion, og dermed kan læseren få inspiration til, hvordan de finder deres egen og forfølger den.

Personlige historier om angst:

Kom stærk ud af din angst– Af Lizl Rand

Din angst kan gøre dig stærk af Lizl Rand er beretningen om, hvordan chefredaktør og journalist Lizl Rand frigjorde sig af sin angst.