Jeg har en konstant uvirkelighedsfølelse, som bedst kan beskrives, som om jeg føler, at jeg ikke rigtig er til stede, eller som om jeg er i en drømmeagtig tilstand. Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk
angst meditation Jeg er en kvinde på 30 år. Jeg har så længe, jeg kan huske haft tendens til at have perioder med angst, men det har altid været forbigående. Jeg har således altid kunne håndtere det. Jeg står dog nu i en situation, hvor jeg føler, at angsten fuldstændig har taget kontrollen over mit liv. angst meditation Jeg kan slet ikke finde ud af at arbejde med denne uvirkelighedsfølelse. Den gør mig bare så angst. Jeg bliver mere og mere bange for, at det aldrig vil gå over, at jeg er ved at blive sindssyg eller at der er et eller andet helt galt med mig.angst meditationJeg har haft denne uvirkelighedsfølelse og svimmelhed konstant de sidste 4 uger. Jeg er ved at føle mig helt tyndslidt. Alt hvad jeg foretager mig føles som en kraftanstrengelse, hvor jeg hele tiden føler, at jeg skal holde sammen på mig selv for at angsten ikke bryder fuldstændig løs.
angst meditationIntet føles derfor rart - resultatet bliver, at jeg kommer til at isolere mig. Læs også: Medicin mod angst
angst meditation Jeg har konstant dårlig samvittighed overfor både min mand og mine børn, og jeg føler mig fuldstændig frastjålet mit liv, som jeg kendte det.angst meditationJeg har ved lægen fået udskrevet en recept på nogle benzodiazepiner. Jeg synes dog ikke, at de hjælper det helt store, og det er jo også kun en meget midlertidig løsning. angst meditationJeg håber, at du kender til denne uvirkelighedsfølelse og svimmelhed, og at du har nogle råd til, hvordan jeg kan slippe ud af den! angst meditationMvh Albe

Kære Albe

Uvirkelighedsfølelse og svimmelhed er et meget klassisk angstsymptom, og det opleves af mange angstramte, som ekstremt ubehageligt.
angst meditation Konstant uvirkelighedsfølelse kommer ofte i forbindelse med, at din hjerne ikke får den ilt, den skal have.
angst meditation Det er ikke farligt, men jeg vil tro, at du trækker dit åndedræt meget overfladisk. Det vil sige, at du ikke trækker det helt ned i maven, og du trækker det måske heller ikke regelmæssigt, som du plejede, før du oplevede denne uvirkelighedsfølelse og svimmelhed.
angst meditationDu skriver ikke noget om din vejrtrækning, så det er kun mit bud på din uvirkelighedsfølelse. Læs også: Overfladisk vejrtrækning - Får jeg luft nok?
angst meditationDer er også noget andet, jeg lægger mærke til i dit spørgsmål. Det er den måde, du beskriver din situation på, som er meget normal, men desværre også meget uhensigtsmæssig.
angst meditationDe ord, du bruger om din situation om uvirkelighedsfølelse:
• Bange for om det aldrig går over.
• Er ved at blive sindssyg.
• Der er noget helt galt med mig.
• Dårlig samvittighed.
• Frastjålet mit liv.angst meditationDe her ord er meget normale, når du befinder dig der, hvor du er lige nu. Men det er vigtigt, at du bliver bevidst om, at disse ord (sætninger) kun er med til at fastholde dig i din uvirkelighedsfølelse og svimmelhed.
angst meditationJeg vil derfor råde dig til at arbejde med dine tanker – simpelthen gå ind og lave bedre alternative ord.
angst meditationSætning 1:Bange for om det aldrig går over” – laver du om til ”Selvom jeg er bange lige nu, kommer jeg ud af min uvirkelighedsfølelse og svimmelhed, fordi jeg arbejder aktivt med den”.
angst meditation Sætning 2:Er ved at blive sindssyg” – laver du om til ”Jeg har rigtig mange tanker oppe i mit hoved, og det er mig, der vælger om mine tanker er sande eller ej”.
angst meditationDet er vigtigt, at du skriver alle dine angst tanker ned, når de dukker op.
angst meditation Og at du så får lavet dem om til bedre alternativer. Se også: Giv slip på angst og stress
angst meditationDu læser dine nye alternativer op for dig selv enten højt for dig selv eller inde i dit hoved. Det bør du gøre hver dag i de første 3-6 måneder.angst meditationDet er også vigtigt, at du træner dit åndedræt dagligt – da jeg tror, du kan få stor gavn af denne øvelse. Du kan downloade min guide inde under fanebladet ”Gratis” og så hedder guiden ”5 steps til at dæmpe angsten”.angst meditationFå min gratis mini-guide her:
KLIK HER >> Gratis Mini-Guide
angst meditationAngst medicin er desværre en midlertidig ”løsning” – løsning er egentlig et forkert ord, fordi den ikke løser noget som helst. Men den kan jo få dig til at udholde hverdagen, men jeg anbefaler stort set aldrig brug af medicin uden at det er i forbindelse med et behandlingsforløb. Her kan medicin til gengæld være rigtig godt.
angst meditationJeg vil virkelig anbefale dig at søge hjælp hos en kognitiv psykolog, da det lyder som om, at angsten er ved at overtage for meget i dit liv. Og sådan behøver det slet ikke at være.
angst meditation Du kan helt sikkert (måske også hurtigt) komme fri af din angst igen, hvis du får hjælp af en fagprofessionel, der kan gøre dig yderligere bevidst om din angst og give dig værktøjer, så du kan takle den.
angst meditationHusk at du kan få en henvisning til en kognitiv psykolog hos din egen læge.
angst meditationHeld og lykke!
angst meditationKh Sofiaangst meditation

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med i dag Hjælp til angstDu er også velkommen i min lukket Facebook gruppe, som er til travle og ambitiøse kvinder med små sten i skoene.>> Tryk på billedet eller dette link for at komme med 🤍Lukket FB gruppe - POWER gruppen