Jeg er så fokuseret på, om jeg får nok luft. Jeg tænker på min vejrtrækning døgnets 24 timer.

Jeg kan ikke få luft ordentligt, fordi jeg føler, at min hals hele tiden snører til. De sidste måneder har været slemme, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Den her besættelse af min vejrtrækning og min angst for at blive kvalt gør at jeg er bange konstant.

Nogle gange udvikler det sig til et angstanfald. Læs også: 5 måder til hurtigt at reducere et angstanfald

Jeg har læst, at det skulle være godt at lave vejrtrækningsøvelser. Men jeg kan ikke se, hvordan det skulle hjælpe mig, når jeg er så fokuseret på, om jeg får luft i forvejen.

Jeg er så forbandet træt af at leve sådan her. Det føles som et fængsel!

Jeg føler ingen glæde, når det står værst til. Overfladisk vejrtrækning

Jeg er blevet bange for så mange ting efterfølgende. Og jeg kan ikke se vejen ud af det.

Jeg kan læse på hjemmesiden, at du også har haft fokus på din vejrtrækning.

Jeg ved ikke, om det minder om mit, men hvordan pokker er du kommet ud af det?

Jeg kan ikke stoppe med at tænke på min vejrtrækning, uanset hvad jeg laver. Jeg tænker på min vejrtrækning konstant for at være sikker på, at jeg får luft nok.

Jeg er bange for at min hals hæver op, fordi det føles det som om, at den er hele tiden.

Kan man virkelig fremprovokere det?

Jeg tænker altid, at der må være en årsag – mine katastrofetanker drejer sig om allergisk reaktion.

Er så ked af det. Læs også: Medicin mod angst

Jeg håber, at du vil komme med et enkelt råd.

Jeg vil gøre alt for at leve som før.

Hilsen Lina

Hej Lina

Nu går jeg ud fra, at du er blevet undersøgt af din egen læge eller en speciallæge med hensyn til fx allergi. Hvis lægerne har udelukket, at det ikke er en allergisk reaktion, så er det dine egne tanker, der fremprovokerer dine fornemmelser og en dårlig vejrtrækning.

Dine tanker kan sagtens fremprovokere, at du bliver tør i halsen, og at den snører sig sammen. Prøv at tænk på, når vi skal til en eksamen i skolen, hvordan kroppen og ens tørhed i halsen ændrer sig pludseligt, når vi ved, at det er nu vi skal ind til eksamen.


Vejrtrækningsøvelser og angst


Selvom du måske ikke kan se formålet med vejrtrækningsøvelser lige nu. Så er det meget vigtigt, at du lærer at lave vejrtrækningsøvelser. Det lærer dig at kunne kontrollere din vejrtrækning, og det vil være med til at dæmpe din angst.

Lige nu, går du og hyperventilerer, fordi du har en overfladisk vejrtrækning. Du trækker det kun overfladisk, og det gør, at du føler at din hals snører til. Du føler dig sikkert også svimmel, ør i hovedet, tørhed i halsen, som om du konstant kunne falde om og besvime.

Det er dine tanker, der giver forkerte signaler til kroppen og ender ud i en dårlig vejrtrækning.

Din hjerne er din bedste ven, i den forstand - at den altid vil gøre, hvad du beder den om. Og dine katastrofetanker omkring allergiske reaktioner gør, at den reagerer som den gør.

Din hjerne sikrer at din krop går i alarmberedskab, så den kan hjælpe dig. Hjernen kan desværre ikke se, at det er selvlærte tanker - du kunne ligeså godt stå over for en løve ude i Afrikas savanne - og den vil gøre alt for, at du overlever.

Derfor sætter hjernen som sagt din krop i sit højeste alarmberedskab. Se også: Giv slip på angst og stress med Quick Coherence Teknik

Når du får styr på din vejrtrækning dvs. laver åndedrætsøvelserne igen og igen, så vil din angst aftage og til sidst helt forsvinde.

Det vil måske tage lang tid, før du slapper helt af og nyder det. Det kan godt tage måneder. Men du bliver nødt til at træne øvelsen hver dag. Jeg vil anbefale dig at købe cd’en "Find dig ikke i stress" af Alex Haurand. Den har hjulpet mig.
Overfladisk vejrtrækning

Det er en vejrtrækningsøvelse, der får dig til at fokusere på andre dele af din krop, så du bliver afledt fra dit fokus på selve dit åndedræt.

Det er også vigtigt, at du er tålmodig, da der kan gå lang tid, før du kan mærke en forskel, men du må blive ved med at lave øvelsen, selvom du har dage, hvor du ikke kan se formålet med det.

Pludselig sker den dag, hvor dit fokus ændrer sig.

Du kan jo heller ikke træne dig til en Marathon uden hård træning i flere måneder før selve løbet. Det gælder også din vejrtrækning. Det kræver arbejde!


Vejrtrækningsøvelser dæmper angsten


Jeg vil anbefale, at du laver dine vejrtrækningsøvelser 2-3 gange om dagen fx morgen, middag og aften eller morgen og aften. Og lav dem også, når du føler at dit angstniveau stiger, det kan være med til at dæmpe din angst. Det kan du nok ikke gøre fra første dag, men efter 2-4 uger, så tror jeg, at du kan begynde at gøre det.

Jeg lavede dem også på mit arbejde (på min plads eller i en sofa vi havde til rådighed), når jeg følte, at min hals begyndte at snøre til. Øvelsen var i starten lige med til at fjerne toppen af angstniveauet, så jeg kunne takle den.

Du skal vide, at du ikke er alene med din angst, og at du godt kan komme af med den igen. Det kræver træning hver dag, og den sikrer dig, at du bliver fri af din angst.

Så start dit projekt i dag!

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med i dag Hjælp til angstGuided meditation: Jeg er fri


Guided meditation - Jeg er fri