Min angst har bestået af noget, jeg kalder en osteklokke fornemmelse eller osteklokke. Jeg har en følelse af at være i en osteklokke.
Jeg har haft angst siden 7. klasse. Jeg er en pige på 17, snart 18.Jeg har gået til diverse psykologer og læger og har fået en masse hjælp og erfaringer, der har ført mig langt.
Jeg lider primært af sygdomsangst.Jeg har siden 8. og 9. klasse taget nogen piller imod min angst, hvilket har hjulpet mig enormt meget gennem det hele. Jeg havde en tid, hvor jeg aldrig var i skole og var i det hele taget meget langt ude. Den periode er jeg heldigvis ovre nu, og går i skole hverdag.
Men jeg har stadig dårlige perioder og dage, som jeg virkelig ønsker snart skal forsvinde (går ikke til psykolog mere, kun til tjek af piller).
Min osteklokke fornemmelse, hvor jeg har en følelse af ikke at være til stede, at leve i en drøm, at se tingene udefra. Jeg føler ikke, at jeg er til stede, men jeg kan sagtens have en samtale kørende og lave alle mulige ting samtidig.
Osteklokke fornemmelsen har været en stor del af mine angstanfald, og har primært bestået af "osteklokke" i meget meget voldsom grad. Har aldrig angstanfald mere heldigvis, men osteklokke fornemmelsen er der stadig i mild grad.
Jeg har snakket med mange psykologer, som aldrig rigtig har hørt så mange have den her osteklokke fornemmelse. Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk
Det er en skræmmende følelse og nogen gange værre end andre. Det er heldigvis blevet meget bedre med tiden. Men den forsvinder ligesom aldrig.
Jeg føler, at jeg er alene om den her osteklokke fornemmelse, og ville høre om andre også har den her osteklokke fornemmelse? Eller om der er nogen, der har gode råd til at komme af med den, har prøvet alt føler jeg.
Jeg har prøvet at glemme den og tænke på andre gode ting, det hjælper, men den kommer bare tilbage en anden gang og flere gange om dagen.
Please hjælp. Læs også: Medicin mod angst
Tak på forhånd.

Kære Amalie

Tak for dit spørgsmål.Jeg har faktisk ofte hørt folk tale om osteklokke fornemmelse i forbindelse med angst. Jeg vil næsten gå så langt som til at kalde det en typiske beskrivelse af, hvordan det er at have angst. Se også: Giv slip på angst og stress 
Når hjernens angstcenter tændes, starter en hel proces i kroppen, hvor man gøres klar til at forsvare sig mod den fare, man (fejlagtigt) tror, man står overfor.
En af de ting, der sker, er en omfordeling af blodet i hjernen. Gad vide om det ikke skulle være det, der er årsagen til den osteklokke fornemmelse, som mange beskriver?
Jeg håber, det her har været en hjælp. Læs også: Overfladisk vejrtrækning
Med venlig hilsen

Lise Andersen
Autoriseret Psykolog
Specialist i Børnepsykologi
www.psykolog-liseandersen.dk angst meditation

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med idag Hjælp til angstAngst hvad kan man selv gøre?


angst meditation

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig mine 7 konkrete råd og værktøjer til at få angsten væk.

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDE MIGAngst hvad kan man selv gøre?