Hej,

Jeg er en ung kvinde på snart 21 år. Jeg flyttede hjemmefra for et par år siden, da jeg ikke kunne holde ud at bo hjemme mere, og jeg bor pt i udlandet sammen med min kæreste. Og det er jo meget godt, og her er mit egentlige problem:

Jeg har angst for min fremtid, jeg ved ikke, hvad der skal blive af mig. Jeg føler, at hvis jeg tager tilbage til Danmark, bliver jeg alene, jeg har angst for at bo alene. Min familie kan ikke hjælpe mig, og jeg føler det er meget håbløst idet, at hvis jeg tog hjem, er det ikke for min skyld, men for andres. Jeg elsker min kæreste meget højt, og ved, at det bliver meget svært for mig hvis jeg tager tilbage, idet jeg føler mig følelsesmæssigt afhængig af ham, nok grundet separationsangst. Jeg ved jeg har uanset hvad muligheder for studie/arbejde her som derhjemme, så det er ikke det, der er problemet. Ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv!

 

Mvh,

Claudia

Hej Claudia

Tak for din henvendelse.

Ud fra din beskrivelse af din situation, er jeg i tvivl om, hvad du egentlig vil? Du skriver, at hvis du tager hjem, så er det for andres skyld, men hvis du bliver, er det muligvis fordi, at du er afhængig af din kæreste. Hvis det er tilfældet, så lyder det også som om, at hvad du vil inderst inde ikke kommer til udtryk i dit dilemma. Måske ved du ikke, hvad du selv vil. Hvad hvis der ikke var noget seperationsangst i forhold til din kæreste, og andre ikke havde en holdning til, om du skulle komme hjem, hvad ville du så gøre? Hvad er vigtigt for dig? Hvor vil du gerne hen? Det er sandsynligvis ikke nemt for dig at svare på, men måske er det første opgave, at du prioriterer at begynde at mærke mere efter, hvad du har lyst til.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og du finder svaret i dig selv.

Med venlig hilsen

Maria Krøl
Autoriseret psykolog
www.psykolog-maria-krol.dk

 

Sofia Mira
Latest posts by Sofia Mira (see all)
    (Visited 1.181 times, 1 visits today)