Jeg har i 10 måneder nu, snakket med den mest fantastiske fyr. I løbet af de 10 måneder har jeg udviklet mig en depression og angst.

 

Jeg er utrolig glad for ham fyren, men noget inde i mig gør, at jeg simpelthen ikke kan se ham. Jeg er ved at miste ham nu. Han har været utrolig tålmodig og forstående overfor mig.

 

Hvergang vi skal ses finder jeg et smuthul for at det ikke skal ske. Jeg får det dårligt hvergang. Ondt i maven. Jeg ryster. Jeg får kvalme. Jeg græder.

 

Men jeg bliver nødt til at få noget til at ske nu.

 

Hvad kan jeg gøre?

 

Hilsen Charlotte

 

 

Kære Charlotte

Tak for dit svar. Du har ganske rigtigt identificeret, at det formentlig er angst, der afholder dig fra at mødes med den fyr, du har snakket med. Det lyder som om, du har mødt ham på nettet, men endnu ikke mødt ham i virkeligheden, fordi du ikke tør. Har jeg ret?

 

Hvad er det, der gør, at du ikke tør? Hvad er det for en bagvedliggende tanke, der stopper dig fra at mødes med ham? Har du nogle tidligere erfaringer, som gør dig bange for at mødes med ham?

 

Det bliver vigtigt for dig at svare på de spørgsmål, for at se på, om der er reelle grunde til ikke at mødes med ham. Det bliver vigtigt at se på, om du vil lade disse bagvedliggende tanker stoppe dig fra at mødes med ham.

 

Hvis du beslutter, at du stadig gerne vil mødes med ham, så skal du måske gøre det på en måde, som ikke er for overvældende. Måske aftale at drikke en kop kaffe på en cafe med masser af mennesker fremfor at aftale en hel middag. Måske en hurtig frokost (hvor man altid kan sige, man skal tilbage på arbejde eller noget). Noget der ikke forpligter for meget. En aftale, hvor du føler du ikke skal holde ud i timevis, hvis angsten ikke går væk.

 

Men nogle gange skal man gøre det, man er bange for, for at opdage at det ikke er farligt.

 

Herfra skal du i hvert fald have held og lykke.

 

Med venlig hilsen
Lise Andersen
Autoriseret Psykolog

Tel: 33 160 161
www.psykolog-liseandersen.dk