Knæk angstkoden 

Tilbage i marts 2010 gik jeg ned med stress og udviklede voldsomme angstanfald. Mit liv blev med et trylleslag – bogstavligt talt – fra den ene dag til den anden forandret til mit værste marridt.

Fra at kunne fungere på en arbejdsplads og varetage mit job, blev alt revet væk fra mig. Jeg kunne pludselig ikke holde ud at være på arbejde, fordi jeg konstant fik panikanfald og følte at jeg blev kvalt. Jeg havde uvirkelighedsfornemmelser, jeg var svimmel, jeg havde kvalme og mine tanker blev mere og mere dystre.

Min krop var i sit højeste alarmberedskab – dag ud og dag ind. Det var mega opslidende, føj for pokker da en tid, det var! Så jeg har oplevet angstens grimme ansigt stirre på mig med fråde om munden, hvor jeg følte mig sindssygt magtesløs, håbløs og uden kontrol over mig selv og mit liv. Det var fandme ikke sjovt!!

Måske har du det også sådan?

Men for at gøre en lang historie meget kort, så kom jeg altså ud på “den anden side”, som jeg kalder det, hvor angsten ikke længere styrede mit liv. Der er nogle områder af mit liv, hvor angsten slet ikke eksisterer mere, og så er der andre områder, hvor den stadig godt kan titte frem. Og det er helt okay.

Vi skal derhen hvor den ikke styrer os – det vil sige, angsten skal ikke bestemme, om du vil rejse på ferie med din familie eller om du vil tage med i biografen eller på café.

Niksen biksen…det skal være dig, der bestemmer over dit liv og dine drømme. Og IKKE angsten!

Det er min lille hemmelige mission – jeg vil give dig alle de redskaber, der skal til, så du lærer at håndtere angsten – og forhåbentligt – i bedste fald – få den til at forsvinde helt. Men det er IKKE det, du skal fokusere på nu! 

Er det nemmere sagt end gjort? HELT SIKKERT! Trust me – jeg har været spærret inde i et S-tog pga. en personpåkørsel, siddet fast i metroen pga. tekniske problemer og virkelig skidt grønne grise, da jeg skulle bevæge mig op i griselifterne på skisport stedet Alpe D’Huez.

Hold da fast – har det været nemt, på ingen måder. Men når du lærer forskellige teknikker og virkelig træner dem, begynder de at sætte sig på rygraden – og så er du nået langt. Det der skal til er viden, vedholdenhed og træning – det vil din hjerne elske dig for!


Knæk angstkoden
– 10 konkrete råd og værktøjer, der lærer dig at håndtere angsten

I dette mini-online kursus bliver du bevidst om, hvad der skal til, hvis du virkelig ønsker at knække din angstkode. Det er en smule pop’et – det her med at “knække din angstkode”. Hvad betyder det? Når du bevæger dig ud på denne personlige rejse, handler det om at du lærer dig selv endnu bedre at kende. Det er den selvforståelse, du får, der skaber forandringer i dit liv. Det handler om, at du bliver BEVIDST om – det du siger ja til, det du siger nej til, om du tager for meget hensyn til andre og tager for lidt hensyn til dig selv. 
Dette mini-kursus er første del af denne rejse mod at blive meget mere bevidstgjort, om det du gør FOR eller IMOD dig selv.  
Vi tager fat på ALLE DISSE EMNER:

 • Trin 1: Hvorfor opstår angst?
 • Trin 2: Hvad betyder tanker – fokus – mindset?
 • Trin 3: Åbenhed
 • Trin 4: Accept og tålmodighed
 • Trin 5: Effektiv behandling af angst
 • Trin 6: Konfrontér angsten
 • Trin 7: Åndedrættet
 • Trin 8: Kost
 • Trin 9: Motion
 • Trin 10: Successer
 • Trin 11 – Bonus: Om at være pårørende

Efter selve kurset svarer jeg på spørgsmål om blandt andet medicin, graviditet, eksamensangst, kognitiv terapi, eksponering, muskelspændinger og mange andre super gode og relevante spørgsmål om angst. 


Det siger andre om mini-kurset:

Der findes mange kurser og selvhjælpsbøger om angst, som egentlig ikke giver en noget, og jeg var derfor skeptisk over for dette kursus, som skulle knække min angst, når jeg ved, hvor meget det kræver. Men jeg blev positivt overrasket og blev meget begejstret over mini-kurset, fordi det det kombinerer viden, personlig erfaring og selvhjælpsøvelser. Jeg følte, at jeg blev oplyst og lærte noget nyt om min angst. Og jeg følte, at kvinden bag kurset, Sofia, var interesseret i mig og i at hjælpe mig. Det gode ved dette kursus er, at det er meget personligt, da Sofia selv har lidt af angst og derfor helt konkret ved, hvad det handler om, og hvad der virker og ikke virker. Hun giver god baggrundsviden om angsten og dens opståen og kommer med en række værktøjer, vi kan bruge til at arbejde aktivt med angsten og dermed på sigt – i bedste fald – blive den kvit. Mange andre kurser handler om, hvordan vi bliver lykkelige og dermed overvinder angsten, mens Sofia tager fat i det mere realistiske billede og taler lige ud af posen – der er ingen nem vej, men efter kurset er jeg langt mere fortrøstningsfuld og optimistisk, fordi der er en vej ud af angsten, og første step for mig er i hvert fald Knæk angstkoden.

Mille

Jeg har haft angst siden 2001 og har kæmpet/arbejdet med det siden jeg fandt ud af hvad der var galt med mig. Der har været op og nedgang i dette projekt, men da jeg gik med stress sidste år i maj, måtte jeg starte helt forfra med mit arbejde med angsten. Det går fremad. Og noget har slået mig noget så grusomt på den fede måde: Jeg er kommet dertil, hvor jeg leder efter angsten i de situationer, jeg ved jeg plejer at blive angst! Men bliver det ikke! Det var noget af det, du fortalte i dit kursus. Har aldrig tænkt over det, før du sagde det på den måde 🙂

Så tusind tak! Bare den lille fortælling har hjulpet mig meget.

Louise

Det kræver, at du selv vil arbejde med dine tanker, hvis du vil kunne håndtere din angst eller endda få den til at forsvinde…..disse ord, nok ikke ordret, bliver sagt igen og igen i dette online kursus. I starten af kurset tænker jeg, det kan hun da godt sige, det er nemmere sagt end gjort, som jeg lytter mere og mere til den rare stemme, går det op for mig, hun har selv været turen igennem og arbejder med det hele tiden, alligevel sidder hun der og holder et kursus, har lavet en hjemmeside og mange andre tiltag, jeg føler straks her er en jeg gider lytte til. Trinvis går hun igennem både gode råd og hvordan det kan føles at have angst, jeg har længe søgt en som forstår mig, men som er for enden af tunnelen og kan se lyset og kan guide mig der hen, har været igennem psykiater, læger og psykologer, men ingen har givet mig noget jeg selv kunne gøre, jeg stod pludselig med det ene redskab efter det andet som JEG kunne gøre, har følt mig så hjælpeløs og slet ikke som mig selv i dette forløb, nu kan jeg blive min egen herre. Noget så simpelt som at spise noget mere protein og få noget omega 3.. jeg kan starte et sted og begynder at arbejde mig ud af dette helvede, for det synes jeg bestemt det er. I løbet af de ca. 2 timer kurset varer inkl. spørgsmål… finder jeg gejsten til at arbejde med mig selv og mine tanker. Jeg føler, jeg har fundet hvad jeg søgte, nemlig hvad kan jeg selv gøre. Ikke bare vente på den næste samtale med psykologen.
Tak for at give mig gejsten til at ville gøre noget ved dette og give mig redskaberne, ved godt der er lang vej endnu, men nu har jeg fået vist vejen.

Diana Vendelborg