Her er mit Online Angstkursus til dig, som hedder ”Når din angst bliver et alvorligt problem”. Det er en lille serie af 5 nyhedsmails med øvelser, der kommer til at handle om, hvad der sker, når den normale stress, frygt og angst udvikler sig til at blive et alvorligt problem.

Din normale angstreaktion er jo ikke et problem i sig selv – den er ganske naturlig, men hvad sker der egentlig, når angst udvikler sig til at blive et problem?

Her er et lille uddrag af den første mail, du vil modtage:

I dag vil jeg fortælle om den normale stress, den normale frygt og den normale angst. Hvad er det, der sker med din krop, dit sind og din adfærd, når du oplever den normale stress, frygt og angst?

Bekymringer, frygt og angst er alle normale reaktioner hos dig og mig. De er ikke skadelige på nogen måder. De her reaktioner er et kæmpe plus og ligefrem afgørende for din overlevelse.

Når du oplever stress eller faretruende situationer, så er det helt almindeligt, at de her reaktioner dukker op. De bliver kun et problem, når de bliver ekstreme eller opleves ude af kontekst. Hvis jeg fx går over et fodgængerfelt og hører en bil komme med høj fart, og bliver bekymret for om den rammer mig. Jeg bliver bange for at blive kørt ned og oplever angstfornemmelser. Denne reaktion er fuldstændig normal.

Men en overdrevet reaktion som fx hvis du går en tur om dagen, og der kommer en mand gående imod dig – og du straks tænker, at han vil gøre dig ondt.

Bekymringer, frygt og angst er altså afgørende for din overlevelse, fordi de gør dig i stand til at takle stress eller fare. De aktiverer hormonet adrenalin, der gør din krop og dit sind bedre i stand til enten at kæmpe eller flygte fra en faretruende situation.

Vores forfædre stod ofte over for trusler, der kunne betyde, at deres sikkerhed var i fare. Fx hvis de mødte et vildt dyr eller fjendtlige naboer. Denne kæmp eller flygt mekanisme var altafgørende for deres overlevelse under disse barske betingelser.

Klik klik her…hvis du ønsker Online Angstkurset “Når din angst bliver et alvorligt problem” – det er ganske gratis!

(Visited 748 times, 1 visits today)
Gratis e-bog: Når angsten puster dig i nakken
Close

Få min Gratis E-bog "Når angsten puster dig i nakken"

★ Angst, stress og vrede - hvordan giver jeg slip?
★ Er varig angst farligt for helbredet?
★ Hvornår ved jeg, at angsten er på retur?
★ Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få e-bogen gratis
Share This