5. afslørende tegn på, at du (nok) ikke får angsten væk endnu

Tegn nr. 5:
Den mentale fælde, at de mennesker der klarer sig bedre, er bedre

 

Hvis du er havnet i den mentale fælde, og tænker, at alle de mennesker, der klarer sig bedre end dig, er bedre – så er det ikke altid tilfældet

 

Meget forsimplet, så klarer nogle mennesker sig bedre end andre, fordi de gør tingene på en anden måde, og fordi de gør de rigtige ting, rigtigt.

 

Så hvis du er havnet i den mentale fælde (som jeg har været i) og tænker, at alle de mennesker, der klarer sig bedre end dig, er bedre – så er det ikke altid tilfældet. De gør bare tingene på en anden måde. Og det de har lært at gøre, kan du også lære.

 

Når du arbejder med din angst i små målrettede skridt, så kan du bevæge dig hurtigere ud af angsten. Du kan vende dine frustrationer og bekymringer til større mod, større personlig styrke og meget mere handlekraft.

 

Ønsker du at skabe et andet resultat end det du har nu, så er du simpelthen nødt til at gøre noget andet, end det du gør i dag. Ellers vil du blive ved med at køre i ring og få det samme resultat.

 

I mine mentorsamtaler laver jeg altid en handlingsplan, da den er dit kompas, der viser dig vejen ud af angsten.

 

Jeg har et spørgsmål til dig…

 

Hvis du nu skulle hjem og besøge din kusine, som lige var flyttet et nyt sted hen.

 

Ville du så ikke lave en rejseplan på DSB eller taste den nye adresse ind på din GPS i bilen?

 

Når det handler om at stoppe angsten, så er det virkelig meget få mennesker, der har en plan for, hvordan de egentlig gør det og måske vigtigst – at du har en plan, når du møder modgang. Den vil du altid opleve i processen med at slippe angsten, det er nærmest et nødvendigt onde.

 

angst hjælp

Og så er det vigtigt, at du finder en mentor eller en anden form for støtte, der hjælper dig med at navigere dig i den rigtige retning, og som kan holde dig til ilden. Jeg anbefaler altid, at du finder en person, der kan se dig og din situation objektivt.

 

Det er nemlig svært at bruge sin nærmeste familie, fordi de er meget tætte på dig. Og de kan måske ikke lide at fortælle dig det, du faktisk har brug for at få at vide. Og hvis de sagtens kan sige det, der er nødvendigt, kan det være, at du ikke er åben for deres mening, og måske vil have en tendens til ikke at lytte ordentligt efter.

 

Men mærk efter hvad der føles rigtigt – hvis du har en god mavefornemmelse, så er det tit den rigtige beslutning.

 

Held og lykke på din rejse.

 

Pas på dig, så længe.

 

Kh
Sofia

 

(Visited 237 times, 1 visits today)