Hej. Jeg længe ledt efter et sted som dette. Så er glad for at være her nu og læse om andre i samme båd.

Jeg har siden efteråret lidt af helbredsangst. Det kom ud af det blå ovenpå fire voldsomme oplevelser inden for samme uge. Det kunne mit hoved ikke bearbejde og kollapsede. Vinteren var ganske frygtelig og jeg tudede dagen lang fordi jeg var 100 % overbevist om at det var sidste Halloween med mine børn! sidste jul osv. Det er primært kræft jeg frygter.

Jeg har gået til psykolog som jeg er afsluttet hos og syntes egentlig det er gået nogenlunde her i sommer og har haft rigtig mange gode dage.
Men nu er den helt galt igen.

Jeg bliver ved med at have en fornemmelse af at der sidder noget i den ene side af min hals. Sådan lidt i ærtestørrelse tænker jeg. Når jeg synker, kan jeg ikke mærke noget der rager på, så tænker det er i en hudlomme nede i halsen. Min ene mandel er hævet til ca. dobbelt størrelse og der sidder en hård ting på den. Jeg fik min mand til at kigge på den og han kunne jo godt se der var noget. Han googler for mig og sagde at det nok bare noget belægningen som man ind i mellem kunne få. Han kunne ikke forklare mig den hårde ting på mandlen.. Jeg blev egentlig ganske rolig efter dette. Men i nat kom jeg til at læse om at Suzanne Bjerrehus har haft kræft på sin ene mandel og nu er jeg jo sindssyg nervøs for om det er det jeg har fået. Har før hørt om nogle der havde noget med halsen når de var angste men har ikke kunne finde frem til det nu.

Hvad tænker du? Har du hørt om andre der har vrøvl med halsen? Det føles som om der konstant sidder noget der. Drikker ofte og synker hårdt for at se om det kan ryge med ned men det bliver siddende.

Min mand er i USA i øjeblikket, så jeg er alene med vores 3 børn og de har ferie en uge endnu, og vi har ingen pasningsmuligheder til et lægetjek pt.

På forhånd tak.

Tak for din henvendelse og dit spørgsmål.

Det er altid vigtigt at blive tjekket hos lægen når man oplever nogle forandringer i sin krop som man bliver bekymret for. Så uanset hvor meget du har (og eventuelt stadigvæk) lider af helbredsangst, så skal du naturligvis en tur rundt om din læge.

Men når det så er sagt, synes jeg, det lyder som om du ikke er færdigbehandlet hos psykologen. Jeg bliver nysgerrig på om der er andre i din familie som lider af helbredsangst. Jeg bliver nysgerrig på om der mon er en genetisk arvelighed i din familie på dette punkt. Hvis der er, vil det nemlig kræve at du fik noget medicin for at du kunne blive helt rask. Så jeg vil faktisk også anbefale dig at komme indenom en psykiater der sammen med dig kunne vurdere om medicin er nødvendigt og/eller brugbart.

Helbredsangst kan godt være lidt en hård nød at knække men det er ikke umuligt. Selvom jeg hører du p.t. efterlyser en hurtig lindring kan jeg desværre ikke give dig det. Du bliver nødt til at opsøge den nødvendige hjælp og være i den proces og i det arbejde det kræver for du igen kan blive rask.

Med håb om snarlig bedring!
Venlig hilsen

Laila Ipsen

Psykolog