Jeg har et spørgsmål, som jeg håber på, I kan hjælpe med.
Jeg lider i øjeblikket af panikangst, og jeg vil gerne så småt i gang med at løbe igen, men jeg har svært ved at udfordre mig selv.
Jeg vil gerne have nogle gode råd og erfaringer og måske et løbeskema, som jeg kan holde mig selv op på?
Lidt info om min nuværende form: Jeg er startet med at løbe lidt, ca. 1-3 km. Jeg plejer at løbe 5-8 km ca. 3 gange om ugen ( for 1 år siden). Læs også: Kostråd til panikangst


På forhånd tak.
Mvh Danny

Hej Danny
Det er en god idé at komme i gang med løbetræning igen både af hensyn til fysisk og mental sundhed og velvære, men også for at afhjælpe din angst.
Jeg vil anbefale dig at starte med at løbe 3 gange om ugen, så får du både mulighed for at hvile benene på dagene du ikke løber, og samtidig er det tilstrækkeligt til at opnå en god formfremgang. Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk
Da jeg kan læse, at du er i gang med at løbe 1-3 km, vil jeg anbefale dig at holde dette niveau i et par uger.
Løb fx 2,5-3 km x 3 om ugen i de næste 2-3 uger. Herefter kan du øge mængden med en halv km per uge. Det er helt ok at holde nogle gå-pauser.
Lad være med at tvinge dig selv til at løbe hele turen uden pauser, før du kan gøre det med nogenlunde overskud.
Panikangst og løbeture
Når du er oppe på at kunne løbe 4-5 km uden at behøve gå-pauser undervejs, kan du så småt gå i gang med intervaltræning, hvor du løber hurtigt i et kortere tidsrum, så holde pause (ved at gå eller jogge) og løbe hurtigt igen.
Når du er klar til intervaller, kan du fx starte med at løbe 5 x 1 min hurtigt med 1 min gang i mellem. Du kan også finde en bakke at løbe op af 3-5 gange og gå ned til udgangspunktet som pause.
Alt for mange tænker de skal kunne løbe hele vejen, ellers er det ikke godt nok, men det er ikke vigtigt at kunne det i starten.
Løbetræningen skal hellere være så overskuelig og overkommelig, at man ikke mentalt giver op på forhånd og dropper eller udsætter træningen. Læs også: Panikangst og helbredsangst
Med hensyn til træningen og angst er der mange gode grunde til at få motioneret.
→ Motionen kan give en ny oplevelse af symptomerne, man ellers oplever ved angst (fx bankende hjerte, muskelspændinger, hurtigere åndedræt).
→ Motionen kan være et slags frirum for dig, hvor angsten træder i baggrunden.
→ De kropslige symptomer ved motion kan hjælpe til at man forbinder reaktionerne med noget positivt, i stedet for angst.
→ Det er godt for dit selvværd og din selvtillid.
→ God effekt på stress og søvn.
Rigtig god fornøjelse med træningen.
Bedste hilsner fra
Christian Madsen

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med idag Hjælp til angstAngst hvad kan man selv gøre?


angst meditation

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig mine 7 konkrete råd og værktøjer til at få angsten væk.JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDE MIG