Jeg har haft ondt i tungen i 10 måneder nu, den svier, brænder og tørrer ud, når jeg er på arbejde.

Det har forringet min livskvalitet, i den grad at jeg for en måned siden gik ned med stress og er nu sygemeldt på ubestemt tid.

Jeg er sælger, og det hører til mine arbejdsopgaver at spørge ind til kundens privatliv blandt andet økonomi, og det har jeg det rigtig dårligt med.

Jeg tænker, at det måske hænger sammen med mit forhold til min mor. Læs også: Medicin mod angst

Hun har en fortid, som jeg aldrig har kunnet spørge ind til eller turde at spørge ind til, da jeg altid har frygtet svaret eller sandheden.

Men grunden til at jeg skriver er for at høre, om det er normalt at have voldsomt ondt i tungen på grund af angst eller stress?

Er det noget, som du har hørt om før? Se også: Gratis meditation - Giv slip på angst og stress

Mvh Marie

Kære Marie

Du spørger om det er normalt at have voldsomt ondt i tungen på grund af stress, og om jeg har hørt om det før.

Hvis vores krop konstant befinder sig i et alarmberedskab, kan der udvikle sig en masse fysiske gener.

Det er således almindeligt, at der blandt andet kan opstå blister eller følelsesløshed i tungen.

Jeg må dog sige, at jeg ikke har hørt om de smerter, du beskriver i relation til stress. Læs også: 3 fødevarer, der forstærker angst og panikanfald

Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at du bliver undersøgt grundigt af din læge, så det kan udelukkes, at der er en afgrænset fysiologisk årsag hertil.

Når og hvis dette kan udelukkes, lyder det også som om, at du kan blive nødsaget til at tage din arbejdssituation op til revision.

Vil den del af dit arbejde, som du hader være noget, du vil kunne blive bedre til at tackle, hvis du får arbejdet med dit problematiske forhold til din mor, eller skal du måske overveje at lede efter et andet arbejde?

Når vores krop reagerer med fysiske symptomer, er det et vigtigt signal til at stoppe op og mærke efter, hvordan vi har det i vores liv, og om vi prioriterer vores tid og energi på den rigtige måde. Se også: 3 simple tips til at få dine angstanfald væk

De bedste hilsner
Pia


 

Skriv en kommentar, hvis der er noget, du kan bruge fra indlægget. Tak fordi du læste med i dag Hjælp til angstAngst hvad kan man selv gøre?
 

Sofia Mira
(Visited 1.753 times, 1 visits today)