Jeg er en pige på 13 år og har haft angst i en halvt år nu.

Jeg har været bange for bange ting, Eks: Bange for at besvime, mange for ikke at kunne trække vejret, Bange for ambulancer, og rigtig bange for at dø.

Lige nu er et mest det med at dø der plager mig, og jeg er virkelig bange for det.

Jeg har alle mulige forskellige tanker for at dø, faktisk alle mulige underlige tanker.

Jeg føler jeg er den eneste der har alle de tanker, men er det nomalt for mig ar have de tanker for bliver virkelig bange for dem. PS. nogen der kender til en chat for børn men angst.

På forhånd tak 🙂

Kære Helene

Hej

Det er rigtigt svært når man er ung og der sker så meget med ens krop, livet og alt muligt. Det kan godt give indre uro og så kan nogle unge begynde at få rigtig mange negative og ubehagelige tanker. Det er dog vigtigt at man finder nogle måde hvorpå man selv kan stoppe de generede tanker. Det kan være meget forskelligt, hvad der kan hjælpe.

For nogle hjælper det at få snakket med andre om tankerne, det kan være voksne, som man har tillid til eller andre unge, for nogle hjælper det at gøre noget, når tankerne kommer, så tankerne bliver jaget væk. Gøre noget praktisk, rydde op, løbe en tur, lave mad eller finde på noget som afleder og stopper tankerne. Det er vigtigt at stoppe tankerne og ikke dyrke dem.
Tankerne er som blomster, jo mere du vander dem, jo større bliver de. Men giver man dem ikke nærig, dvs. Tænker på det negative, så visner tankerne efterhånden.

Der er noget, som hedder kognitiv terapi eller træning, hvor man træner sin hjerne til at tænke anderledes. Der findes nogle selvhjælpsbøger om emnet. F.eks. Bogen gode tanker- gode følelser.

Men hvis disse ting ikke hjælper, skal du kontakte din læge og fortælle lægen om, hvordan du har det og spørge om han kan hjælpe dig. Måske findes der en gruppe for unge med angst , som du kan deltage i.

Jeg håber dette kan hjælpe dig til at komme videre.

Hilsen Jane Bager - Børnepsykolog