Har du nogen gode ideer til at stoppe de negative tanker, eller de mange tanker som bare kan fylde så meget, at man bliver bange for at blive skør?

Hilsen Rosa

Kære Rosa

Jeg kender så udemærket at have både uro og en masse tanker der flyver rundt i hovedet. Da min angst var på sit højeste, der blev jeg ekstrem udmattet af, at jeg ikke kunne trykke på stop-knappen til mine tanker. Jeg fandt ud af, at det der hjalp mig var at købe en meditations cd, som guider dig igennem meditationen. Der findes cd'er, der skanner kroppen igennem, dvs. at de først har fokus på fx tæerne, så fødderne, så læggene, benene osv. Det er en rigtig god øvelse, da den fjerner fokus fra dine tanker, imens du laver meditationen. Jeg vil anbefale dig at ligge ned enten i din seng, sofa eller på en madras på gulvet og med et tæppe over dig - da du vil kunne slappe ekstra meget af ved at ligge ned. Jeg har været glad for Alex Haurands cd - Find dig ikke i stress. Den synes jeg er meget behagelig, men det er nok en personlig smag, hvilken stemme du finder behagelig.

Det der også har virket rigtig godt for mig, det er at beskæftige mig med en eller anden ting/hobby, som jeg virkelig bliver opslugt af. Jeg har lavet mange mind-control collager, som jeg har brugt til at få dæmpet eller stoppet mine tanker i en lille periode, imens jeg sad og lavede den øvelse.

Vedr. de negative tanker, så start med at skrive positiv dagbog. Denne øvelse ser ikke særlig spændende eller pragende ud, men den rykker virkelig i din opfattelse af, hvad positive tanker og oplevelser er.

Til sidst vil jeg sige, at du kan skrive nogle sætninger ned (som et mantra) og have denne seddel med dig i din pung eller den taske du bruger til hverdag. Når dine negative tanker, så dukker op, så tager du din seddel frem og siger højt eller inde i dit hoved, det du har skrevet ned. Det kan fx være "Når jeg oplever denne tanke, så er det bare en tanke - den betyder ikke, at jeg bliver skør" Eller du kan finde et positivt citat, du bliver inspireret af. Det kan være alt, men det vigtigste er, at det er et mantra eller ordsprog/citat som er positivt, og som vil kunne ændre dine negative tanker til positive. Du vil ikke opleve en forandring med det samme, men i løbet af nogle måneder (2-6 måneder), så vil du opleve et skift i din hjerne, hvor dine negative tanker vil dæmpes eller helt forsvinde.

De bedste hilsner,
Sofia Mira -
Stifter & Initiativtager til STOPANGSTEN.dk

(Visited 831 times, 1 visits today)
Share This