Jeg er en pige på 16 år som for to måneder siden fandt ud af at jeg har sygdomsangst. Jeg kæmper rigtig meget med det og er i en ret dårlig periode lige for tiden. Den sygdom som jeg er mest bange for er kræft. Jeg har været bange for at lide af fire kræft sygdomme og jeg kan ikke rigtig holde det hen længere. Lige nu er det meget mavekræft jeg tænker meget på. Jeg er rigtig dårlig til at berolige mig selv og holde styr på mine tanker.
Jeg går til psykolog, men har kun været der en gang. Jeg begynder at føle at det er en umulig kamp at overskue, for angsten er der hele tiden.

Jeg vil gerne have nogle råd til hvordan man kan holde styr på det, hvad man kan gør for at forhindre det og hvad man kan gøre selv i situationen..
Jeg begynder at blive desperat efter ideer til hvad man kan gøre, for det fylder alt for meget.

Håber på noget hjælp 🙂

Hej

Jeg er rigtig glad for, at du går til psykolog og det er vigtigt, at du fortsætter og har tålmodighed, da det godt kan tage tid, inden du får lært at berolige dig selv. Det er væsentligt, at du holder ud hos psykologen og fortsætter. Du må påregne mindst 10 samtaler.


Det, som du kan gøre selv for at mindske angst og risiko for sygdom, er at få godt med motion hver dag, sove 8 timer om natten, sørge for at du ikke skal for meget så du ikke bliver stresset og føler dig presset, spise sundt.


Mange får mere angst, når de af en eller anden grund føler sig mere presset i deres liv.
Desuden kan man lære en del kognitive strategier, så du får nogle redskaber til at standse dine bekymringstanker, men det er det, som din psykolog kan hjælpe dig med.

Held og lykke, jeg håber du snart får det bedre.

Jane Bager