Jeg er en pige på 16 år, jeg går på realskole, og skal snart videre på en ny skole, eller ja ungdomsuddannelse. Jeg begyndte at få angst da jeg droppede ud af den efterskole jeg gik på, jeg havde gået på en anden efterskole i 8 og 9 klasse, men i 10 klasse skulle jeg videre og det kunne jeg ikke klare, jeg kom hjem og fik er helt andet liv.  Jeg var meget ked af det, begyndte ikke at kunne spise i kantinen, og når alle tre klasser på årgangen var sammen fiK jeg svedture og hjertebanken og præstationsangst. Og vi fik hjælp af spiren og det begyndte at hjælpe.

Nu er der eksamen og det går ikke så godt der hjemme, jeg føler hele tiden at jeg slal præstere mere end jeg kan klare, selvom jeg udemærket godt ved at min familie ikke forventer noget så har jeg konstant en føelse af at jeg gør ikke er godt nok, hvis jeg får 4 i eksamen så føler jeg at det ikke er godt nok, selvom om alle mener det er godt. Jeg forventer mere og mere af mig selv , jeg skal på HG efter ferien, men det føler jeg hellere ikke er godt nok, jeg føker at den hjælp jeg skulle have er gået i stå, der sker ingen ting, og får hverdag der ingen ting sker, bliver det værre og værre.  Min angst bliver meget slemt når jeg er sammen med mange, men når jeg er sammen med en masse, til fx begravelse er jeg meget udmattet og kan ingen ting holde til bag efter og har brug for at sove, der skal ingen ting til før jeg jeg er udmattet og ingen ting kan holde til.

Kære Sara

Tak for dit spørgsmål. Ud fra det, du skriver, lyder det som om, du både kæmper med præstationsangst og med en social angst. Jeg synes, man kan ane i det, du skriver, at du er bange for, hvad andre mennesker skal tænke om dig - og at de skal tænke, at du ikke er god nok og ikke lever op til deres forventninger. At have sådanne tanker kan være meget udmattende, og det er da også det, du beskriver.

Jeg synes, det er imponerende, at du kæmper imod det, og det skal du absolut blive ved med. Men jeg synes også, du skal forsøge at få noget hjælp og støtte fra en psykolog. De fleste ungdomsuddannelser vil have psykologer tilknyttet til at hjælpe de elever, der oplever problemer af psykologisk art - og det gør du jo. Jeg synes, du skal spørge, der hvor du skal starte HG så snart du starter. Din skole vil kun være interesseret i at hjælpe dig, så du kan komme godt igennem.

Jeg håber, det her har været en hjælp for dig og rigtig held og lykke med det.

Med venlig hilsen
Lise Andersen
Autoriseret Psykolog
Specialist i Børnepsykologi

Tel: 33 160 161
www.psykolog-liseandersen.dk ;

Sofia Mira
Latest posts by Sofia Mira (see all)
    (Visited 169 times, 1 visits today)