Tegn nr. 1:
Du får ikke handlet på den viden om angst, du har

At vide meget om angst er ikke nok til at få den væk

 

Mange mennesker tænker fejlagtigt, at hvis de bare har masser af viden om angst, så kan de også få den væk igen.

 

Men desværre er der overhovedet ingen sammenhæng mellem hvor meget viden, de har eller hvor mange metoder og teknikker de kender til, og så graden af succes, han eller hun får med at få angsten væk igen.

 

For du er nødt til at investere lige så meget tid, energi og ressourcer på at handle på din viden, som du helt sikkert har brugt på at samle den sammen.

 

Hvis du ikke bygger et solidt fundament med små målrettede skridt og en handlingsplan for, hvordan du i praksis takler, håndterer og fjerner dine angst tanker og dine fysiske angst reaktioner, så risikerer du – viden eller ej – i løbet af kort tid at angsten bliver værre. Enten fordi du ganske enkelt ikke får handlet på den eller mister motivationen, når du arbejder hårdt og længe uden nogen imponerende resultater. Tit og ofte er det en kombination af begge.

 

Jeg viser dig et meget kort filmklip fra “Batman Begins”. Det varer kun 2:44 minutter.

 

Men sæt dig alligevel et roligt sted og lad dig inspirere.

 

Kort intro til filmklippet. Bruce Wayne (Batman) var som barn vidne til mordet på sine forældre. Han var i teatret med sin mor og far, men han blev undervejs i teaterstykket bange, og ville ud af teatret. Ude foran teatret bliver forældre skudt på klos hold af en tyv.

 

Hvis du tænker, det gider jeg ikke, så kan du spole frem til 2:14 og se de vigtigste 30 sekunder.

 

 

Ra’s al Ghul (Liam Neeson) siger til Bruce Wayne: Træning er ingenting – men viljen til at handle er alt!

 

Viljen til at handle.

 

Hvis du aldrig har tænkt over det, så handler Batman om at bruge motivation og inspiration til at presse sig selv.

 

Pointen er: at du ikke skal acceptere dine begrænsninger, men forsøge at give dig selv så mange færdigheder som overhovedet muligt.

 

OG det gælder også med angsten!

 

Klæd dig selv så godt på, så du kan blive ved med at presse dig selv og stå imod angsten, selvom den til tider virker uoverkommelig. Når du bliver ved med at handle på alt det du ved, så går angsten også væk igen.

 

Kig på dig selv – udefra: Har du haft tillid til at din viden, var nok og overset, at du ikke ved nok om, hvordan du får handlet på den i praksis?

 

Bare rolig – det kan læres. Men først skal det erkendes.

 

 

(Visited 613 times, 1 visits today)